Sverigedemokraterna ska inte ha inflytande i Växjö kommun

Socialdemokraterna är oerhört tydliga. Vi kommer aldrig att bidra till eller tolerera att Sverigedemokraterna får inflytande i Växjö. För oss är detta väldigt enkelt. Ett parti som gör skillnad på människor och som har rasistiska och nazistiska rötter ska aldrig få inflytande. Punkt.
Två personer på Sverigedemokraternas ursprungliga valsedel till Växjö kommunfullmäktige har kopplingar till extrema nationalistiska rörelser. En av dem är numera ordinarie ledamot i fullmäktige. Det är alarmerande att högernationalistiska röster tar plats i Växjös politik. Varken slump eller otur kan förklara att personer med extrema och högernationalistiska åsikter lockas till Sverigedemokraterna. SD bottnar i en vit makt-rörelse, grundat av nazist-sympatisörer.
Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra och att samarbeta med dem är att svika de svenska demokratiska värdena. Därför är vi både oroliga och beklämda över den förskjutning både Moderaterna och Kristdemokraterna har gjort. För Socialdemokraterna är värderingsfrågorna i politiken de viktigaste, men att samarbeta i sakfrågor med ett parti som saknar all sans och vett, är ett sätt att legitimera det partiets ideologi och ge dem utrymme att sprida sin rasism och fascism.
Malin Lauber, kommunalråd i opposition
facebook Twitter Email