Växjös offentliga konst ska rustas upp

Runt om hela Växjö kommun finns det offentlig konst som de som bor, verkar och lever i kommunen kan ta del av. Kultur- och fritidsnämnden gör nu en riktad satsning på den offentliga konsten.

– Den offentliga konsten är ett viktigt kulturinslag i vår kommun. En del av föremålen har stått länge och många är i behov av renovering. Vi genomför nu en särskild satsning för att rusta upp vår offentliga konst, säger Frida Sandstedt (V), 1:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Parallellt med att vi rustar upp den offentliga konsten går vi igenom alla föremål för att ta fram en plan för det framtida underhållet. Den offentliga konsten skapar attraktiva miljöer och ger alla en jämlik tillgång på kultur, över hela Växjö kommun, säger Martina Forsberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Uppdraget att rusta upp och ta fram en plan för underhåll av den offentliga konsten i Växjö kommun är en del av kultur- och fritidsnämndens internbudget för 2024.

– Att rusta upp den offentliga konsten innebär att vi gör konsten tillgänglig. Enskilt föremål som inte håller ihop kan behövas plockas ner och det är inte bra ur tillgänglighetspunkt. De som bor, verkar och lever i vår kommun behöver mer konst, inte mindre. Dessutom är det bra ur hållbarhetssynpunkt att vi renoverar och underhåller den konst vi redan har, säger Isak Folcker (MP), ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsnämndens internbudget är framtagen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i samarbete med Centerpartiet.

facebook Twitter Email