Växjö kommun börja planera för nya skollokaler

Under 2024 kommer utbildningsnämnden att arbeta mer effektivt och samlat med de lokaler som nämnden har verksamhet i. Att lokalerna är verksamhetsanpassade och skapar en god arbets- och studiemiljö är ett ständigt återkommande projekt. Lokalerna är nämndens enskilt största kostnadspost.

– Under året kommer vi att påbörja planeringen av nya lokaler på Teleborgs centrum, på Braås skola, på Öjaby förskola och Parkvägens förskola. Det är viktigt att vi har lokaler som är bra och anpassade för våra elever och medarbetare, dessutom ska de vara kostnads- och energieffektiva, Björn Kleinhenz (V), 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden.

– Växjö kommun har arbetat upp en underhålls- och renoveringsskuld och därför kommer det krävas stora investeringar framöver. Kulturskolan är en verksamhet vars lokaler borde setts över för länge sedan och därför startar vi även ett lokalprojekt för Kulturskolan, säger Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Att dra i gång dessa lokalprojekt är en del av utbildningsnämndens internbudget för 2024.

– I år står lokalkostnaden för 15 procent av nämndens kostnader och när vi nu börjar planerar nya lokaler kommer vi arbeta mer med koncept. Att arbeta med ett koncept innebär att utbildningsförvaltningen och Vöfab till exempel ritar och projekterar en förskola som sedan upphandlas och byggs på flera ställen, säger Magnus Folcker (MP), ledamot i utbildningsnämnden.

Utbildningsnämndens internbudget är framtagen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i samarbete med Centerpartiet.

facebook Twitter Email