Socialdemokraterna ändrar i laguppställningen

Valet 2022 närmar sig med stormsteg och Socialdemokraterna i Växjö genomför nu vissa förändringar i sin laguppställning och skruvar därmed upp tempot inför valrörelsen. Till sommaren byter några av Socialdemokraternas gruppledare uppdrag.

– Socialdemokraterna är det största partiet i Växjö kommun och vi genomför nu en förändring bland våra förtroendevalda. Vi tänker nu sätta ännu hårdare press på den blågröna majoriteten och förbereda för ett maktskifte inför valet 2022, Carl-Olof Bengtsson, sammankallande i Socialdemokraterna Växjös valberedning.

  • Tomas Thornell bli ny 2:e vice ordförande i kommunstyrelsens personal- och organisationsutskott, han fortsätter även att vara kommunalråd i opposition.
  • Martin Edberg bli ny 2:e vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd.
  • Tony Lundstedt blir ny 2:e vice ordförande i tekniska nämnden.
  • Otto Lindlöf blir ny 2:e vice ordförande i byggnadsnämnden, han fortsätter även att vara 2:e ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

 

– Efter snart 16 år med det moderatledda styret ser vi konsekvenserna, äldreomsorgen har privatiserats allt mer och det har blivit svårare att få plats på särskilda boenden, allt för många elever i Växjö går ut nian med ofullständiga betyg och vi har hört unga vittna om att de är omotiverade, ett dåligt politiskt ledarskap inom socialtjänsten har lett till flera allvarliga brister och medarbetare som slutar. Växjöborna förtjänar något bättre och vi socialdemokrater är beredda att tillsammans med invånarna forma en kommun där alla får plats och ingen lämnas efter. Vårt mål är att få väljarnas förtroende 2022, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

facebook Twitter Email