Simskolan för 6-åringar utökas med fler platser

För att öka simkunskapen bland kommunens 6-åringar genomför Växjö kommun nu en ökad satsning på simundervisningen.

– Förra året var det över 600 6-åringar som deltog i vår kostnadsfria simskola och vi vill att fler barn i vår kommun kan ta del av denna undervisning. Därför tillför vi nu extra pengar för att öka antalet platser, säger Isak Folcker (MP), ledamot i kultur och fritidsnämnden.

– Simundervisningen är populär bland våra kommuninvånare och då är det positivt att vi nu kan öka platserna. Detta är en satsning som främjar till mer rörelse bland våra barn och som i förlängningen kan leda till att fler barn får upp intresset för simning och simsport, säger Frida Sandstedt (V), 1:e vice ordförande i kultur och fritidsnämnden.

Uppdraget att satsa mer resurser på simundervisningen är en del av kultur- och fritidsnämndens internbudget 2024. Den kostnadsfria simundervisningen upphandlas av Växjö kommun och upphandlingen för kommande period pågår just nu.

– Vi vet att andelen barn och unga som inte kan simma har ökat under de senaste åren. Därför är det extra viktigt att barnen lär sig simma i så ung ålder som möjligt. Ju mer vattenvana barnen får desto säkrare blir de, säger Martina Forsberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsnämndens internbudget är framtagen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i samarbete med Centerpartiet.

facebook Twitter Email