S förslår ökad kontroll av skattemedel som lämnar kommunen

På fredag den 18 december tar nämnden för arbete och välfärd beslut om sina prioriteringar för 2021. Socialdemokraterna kommer föreslå politiska förslag för ett jämlikt Växjö.

– Vi vill att kommunen inrättar en kontrollfunktion för att säkerställa att skattepengar som går till privata företag och organisationer går till vad pengarna är ämnade för. Vi måste säkerställa att fusk inte sker, säger Tomas Thornell (S) oppositionsledare i nämnden för arbete och välfärd.

I dag har kommunen en tjänst som handlägger bidragsfusk enbart mot privatpersoner. Socialdemokraterna vill att denna tjänst ska utvecklas och bereda även företag.

– Vi kan aldrig acceptera att organisationer och företag som kommunen samarbetar med bryter mot avtal eller fuskar med skattemedel. Det är varken schysst mot andra företag eller mot skattebetalarna. Vi föreslår också att vuxenutbildningen ska drivas i egen regi och att vi ska utöka extratjänsterna med minst 300 platser, avslutar Tomas Thornell (S) oppositionsledare i nämnden för arbete och välfärd.

facebook Twitter Email