Ordförandes sommarhälsning

Semestrarna närmar sig, en del har säkert redan börjat sin och sommaren har redan varit här i nästan två månader. Till hösten väntar ett val som kanske som vanligt beskrivs som ett ödesval. Opinionsmätningarna ser besvärliga ut, allt talar för ett besvärligt parlamentariskt läge efter valet. Vi riskerar att få den mest högerinriktade regeringen på 100 år. Egentligen är det förvånande eftersom den socialdemokratiskt ledda regeringen trots minoritet i riksdagen lyckats genomföra 89 av 103 vallöften. 300 000 fler har ett jobb att gå till idag än för fyra år sedan, barnbidragen har höjts och skatten för pensionärer har sänkts. Glöm inte att det bara är en opinionsmätning som gäller på riktigt och det är den som vi summerar sent på valvakan den 9 september.

Det är vårt uppdrag att ta samtalen med väljarna, på jobbet, med grannarna och med våra vänner och vi måste göra det varje dag, det finns ingen ångervecka efter den 9 september.

Här på hemsidan hittar du en kalender med de kampanjtillfällen du kan anmäla dig till, gå in där och se när du kan bidra till valsegern.

Ha en skön sommar så ses vi i kampen för val(s)eger!

Gunnar Storbjörk, ordförande Socialdemokraterna i Växjö

facebook Twitter Email