Nu får Växjös gymnasieungdomar en feriejobbsgaranti

Växjös nya politiska styre, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, har beslutat att införa en feriejobbsgaranti för kommunens gymnasieungdomar.

– Vi tar nu bort betygskravet för man ska kunna får ett sommarjobb via kommunens garanti. För oss är det viktigt att våra ungdomar får en chans att komma ut på arbetsmarknaden och testa på olika yrken, så att man har någon form av sysselsättning under sommaren, säger Malin Lauber (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Den nya garantin kommer att gälla för de elever som ska börja gymnasiet tom sommaren mellan årskurs två och tre och uppdraget är en del av nämnden för arbete och välfärds internbudget.

– Vi har i dag flera yrkesgrupper inom kommunen där det är svårt att rekrytera och när nu fler får chans att testa på olika sommarjobb kan det leda till att fler får upp ögonen och intresset för våra bristyrken, säger Maria Garmer (V), kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande.

– Kommunen är en av flera arbetsgivare som behöver extra personal under sommaren och arbetet med att rekrytera är redan i gång, bland annat via vår speciella sommarjobbssajt. Den sajten borde alla gymnasieungdomar ta en titt på, säger, Magnus P Wåhlin, kommunalråd och 1:e vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

 

Läs mer om sommarjobb i Växjö kommun: https://sommarjobb.vaxjo.se/

facebook Twitter Email