Insändare: Nu är det nog!

Att själv bestämma över sin kropp. Att gå ut på krogen utan att riskera att någon tafsar på dig. Att utgå från att dina kollegor, som gör samma arbete som du, också har en likvärdig lön. Att inte vara rädd för att bli utsatt för fysiskt och sexuellt våld av sin partner. Det är sådant som vi män tar för självklarheter. Men så är det inte för våra kvinnliga kamrater.

Vems är ansvaret för att förändra detta? Det är allas ansvar, framför allt behöver vi män ta det allra största ansvaret. Det är män som utnyttjar kvinnor, misshandlar, begår våldtäkter och utsätter kvinnor för övergrepp. För att förändra detta måste vi män ändra beteende och helt enkelt sluta!

Vi socialdemokrater har alltid kämpat för ett jämlikt samhälle och det är något vi kommer att fortsätta kämpa för. Men samtidigt ser vi hur flera av kvinnors  rättigheter dagligen hotas. De rör sig tex om förslag på inskränkningar i aborträtten, legalisera köp av sex eller åsikter om att ”en klapp på rumpan är väl inte så farligt”

När vi vill prata om jämställdhet och feminism får vi höra från högerkanten att det bara är genusflum. När våra kvinnliga politikerkollegor offentligt pratar om jämställdhet eller feminism utsätts de för näthat och hot, enbart för att de är kvinnor. Hatet och hoten kommer uteslutande från män.

Som sagt kvinnors rättigheter och frihet måste försvaras varje dag och det är hög tid för oss män att ta ansvar och plats i den kampen!

Martin Edberg (S)

Gunnar Storbjörk (S)

Tomas Thornell (S)

Tony Lundstedt (S)

Otto Lindlöf (S)

facebook Twitter Email