Extra miljoner ska gå till skola och omsorg!

 

Regeringen och samarbetspartierna har gett besked om fem extra miljarder för 2020. Det ger Växjö ca 32 miljoner kronor. Pengarna kommer väl till användning i Växjö kommuns välfärd och kan förhindra nedskärningar inom såväl omsorg och skola. Vi måste nu agera snabbt för att pengarna ska kunna arbeta under 2020.

– Det är viktigt att pengarna kommer ut i förvaltningarna och gör nytta. Pengarna ska inte läggas på hög utan användas. Vi behöver därför skyndsamt ta de beslut som krävs för att bygga Växjö starkare och göra välfärden tryggare, säger Malin Lauber kommunalråd i opposition (S) .

Socialdemokraterna skickade därför in en skrivelse till kommunstyrelsen under torsdagen som efterfrågar att Kommunstyrelsen snarast ska ta fram förslag för hur de extra miljonerna ska användas.

– Jag ser gärna att miljonerna används till välfärdens kärna. Vi har haft för många nedskärningar och nu har vi chansen att faktiskt satsa på våra nämnder, därför vill jag att en plan gör om vad pengarna ska användas till, säger Malin Lauber kommunalråd i opposition (S) .

 

Malin Lauber (S)

facebook Twitter Email