Ny ombudsman anställd

Vår nuvarande ombudsman Anton Dackenberg har valt att och gå vidare med nya utmaningar och planerar att studera i höst. Därför har journalisten Per Jodenius anställts som ny ombudsman.

– Jag känner mig oerhört glad och taggad inför uppgiften och det ska bli spännande med en ny utmaning. Jag har tidigare arbetat med att granska och bevaka politiken i Växjö men nu går jag in i en helt annan roll med fokus på maktskifte i Växjös kommunfullmäktige, säger Per Jodenius i en kommentar.

Per Jodenius kommer närmast från en tjänst som agendachef på P4 Kronoberg och han har tidigare arbetat som journalist på Smålandsposten.

– Vi som parti är glada över att anställa Per Jodenius. Pers kompetens kommer att utveckla vårt parti och den verksamhet som vi bedriver och han blir en viktig kugge i partiets lagbygge inför en kommande valvinst. Vid nästa val har det moderatledda styret styrt Växjö i 16 år och det är dags för en förändring. Växjöborna förtjänar en förändring, säger Martin Edberg, ordförande för Socialdemokraterna i Växjö.

Per Jodenius tillträder sin nya tjänst i mitten av augusti.

facebook Twitter Email