Ditt val

Socialdemokraterna hade valt att prioritera barnen före ett nytt stadshus för
700 miljoner kronor. Vi anser att det är viktigare att satsa pengar på välfärden istället för att bygga ett nytt stadshus på kommunens dyraste tomt, mitt i brinnande högkonjunktur. Självklart vill vi se ett växande Växjö med nya spännande byggnader men till ett rimligt pris och aldrig på bekostnad av våra nära och kära.

FLER MÅSTE LYCKAS I SKOLAN
Växjö är en rik kommun men trots det har skolresultaten fallit i flera år. Barn och unga är Socialdemokraternas viktigaste prioritering. För att eleverna ska klara av skolan bättre behövs det fler lärare som ges bättre förutsättningar att arbeta för mer kunskap.

SATSA PÅ VÄXJÖS ÄLDRE
Just nu genomförs 25 miljoner i besparingar på omsorgen samtidigt som det blir svårare att få plats på äldreboende. Vi socialdemokrater vill istället öka resurserna till hemtjänst och äldreomsorg. Våra äldre har rätt till en trygg ålderdom med ett tryggt boende.

BYGG NYA BOSTÄDER – INTE NYTT STADSHUS
Att bygga nytt stadshus för 700 miljoner äter upp resurser som hade behövts till nya skolor och bostäder som måste byggas de närmsta åren. Därför röstade vi nej till stadshuset. Vi vill hellre prioritera din välfärd framför ett påkostat stadshus.

Hur har vi räknat?

Läs valprogram

facebook Twitter Email