Bygg hyresrätter som folk har råd med

I Växjö kommun byggs det en hel del, men att det byggs många bostäder är en klen tröst för några. Hyresnivåerna i nybyggda hus är i de flesta fall för höga för den med begränsad ekonomi. För att möjliggöra hyresrätter till rimliga priser anser vi socialdemokrater att bostäder som byggs med investeringsstöd ska ha förtur i markanvisning. Investeringsstöd ska ge möjlighet för bostadsbolag att bygga bostäder med rimlig hyra som folk har råd att bo i.

  • Investeringsstöd ska ge möjlighet för bostadsbolaget att bygga bostäder med rimlig hyra som baseras på hyresgästernas ekonomi, därför ska också de byggbolag som vill bygga med investeringsstöd ha förtur i kommunens markanvisning Malin Lauber (S) Kommunalråd i opposition.

Socialdemokraterna har länge gått under parollen ”sätt hyran först, bygg sen”. Så sent som i höstas föreslog partiet detta tillvägagångsätt för bostadsbyggande i Växjö kommun.

  • Det är viktigt att skapa förutsättningar för en jämlik bostadsmarknad där alla ska ha möjlighet till ett drägligt boende för en bra summa. Tak över huvudet är en mänsklig rättighet, avslutar Malin Lauber (S) kommunalråd i opposition.
facebook Twitter Email