Nytt servicekontor till Växjö

Den socialdemokratiskt ledda regeringen kommer att ge Statens servicecenter i uppdrag att öppna ytterligare 28 så kallade servicekontor runt om i Sverige. Ett av dessa kontor kommer att öppna i Växjö, vilket innebär att kommunen får ytterligare ett servicecenter. Vid dessa kontor kan medborgare får hjälp med ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och vid vissa fall även Arbetsförmedlingen.

– Socialdemokraterna i Växjö välkomnar etableringen och tycker att det är bra att staten ökar sin närvaro i Växjö. Detta innebär inte bara nya arbetstillfällen till kommunen utan även en ännu bättre service för våra invånare och företag, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition i Växjö kommun och fortsätter:

– Enligt det kommande beslutet från regeringen ska det nya kontoret i Växjö öppnas i ett område med socioekonomiska utmaningar. Därmed stärker staten sin roll i samhället och ökar tillgängligheten i områden där behovet av kontakten med statliga myndigheter kan vara större.

 

facebook Twitter Email