Malin och Tomas föreslagna till (S) nya kommunalråd i Växjö

Nu har valberedningen presenterat sitt förslag på vilka de vill ska ta över som (S) nya kommunalråd i Växjö. Till förstanamn på kommunfullmäktigelistan och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen föreslås Malin Lauber.

– Jag är glad och hedrad över att vara valberedningens förslag. Nu återstår att se om jag även får medlemmarnas förtroende. Jag hoppas verkligen det! Det vore en ära att få vara lagledare för Växjös socialdemokrater, säger Malin Lauber.

Till att ta över Malin Laubers nuvarande plats som andra kommunalråd föreslås Tomas Thornell, som idag är vice ordförande i omsorgsnämnden.

– Om jag blir vald så ska jag göra mitt yttersta i rollen som kommunalråd för att Växjö ska få ett nytt ledarskap, säger Tomas Thornell.

Malin Lauber lämnar sitt nuvarande uppdrag som vice ordförande i utbildningsnämnden, där föreslår valberedningen att Henrietta Serrate ska ta över fram till valet.

– Våra nya kandidater utgör viktiga spelare i ett stort lag som nu gör sig redo för att vinna väljarnas förtroende i valet, kommenterar Charlotta Svanberg, ordförande i partiets valberedning.

På partiets årsmöte 26 februari kommer medlemmarna få fatta beslut om förslaget. Årsmötet sker kl. 18:30 på Stadsbiblioteket i Växjö. Nästa vecka finns handlingarna till årsmötet tillgängliga på hemsidan www.svaxjo.se – där framgår även valberedningens övriga förslag.

facebook Twitter Email