Den nya skolan på Bäckaslöv ska vara kommunal

På tisdagen väntas den blågröna majoriteten i kommunstyrelsen besluta om en ny skola på Bäckaslöv. Den moderatledda majoriteten vill genomföra en så kallad markanvisningstävling där privata aktörer ska tävla om att få möjligheten att bygga en skola och teckna avtal med en privat aktör som ska bedriva den kommande grundskolan samt förskolan i Bäckaslöv. Socialdemokraterna vill istället se en kommunal skola på Bäckaslöv.

– För oss är det självklart med en kommunal skola på Bäckaslöv. Med en kommunal skola har vi kontroll och rådighet över elevernas utbildning. Att kunna välja skola måste också innebära att kunna välja en kommunal skola, säger Martina Forsberg (S), oppositionsledare i utbildningsnämnden.

– Det måste vara slut på privatiseringen av vår välfärd. Det måste i första hand vara kommunens ansvar att bedriva skolverksamheten, detta för att ha full insyn och därmed kunna säkerställa en likvärdig skolgång för alla barn och unga i Växjö. Vi ska inte förlita oss på privata alternativ, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

facebook Twitter Email