Bygg en ny ishall i Växjö

Växjö behöver en ny isyta. Därför blir vårt vallöfte att bygga en ny ishall när vi tar över styret i Växjö kommun. De ishallar som idag finns på Arenastaden i Växjö räcker varken till för alla de invånare som vill åka skridskor, barn som vill göra sina första stapplande skridskoskär eller för alla föreningar som har verksamhet på is. Därför föreslår Socialdemokraterna att en ny ishall byggs. 

 

Växjö är en växande kommun. I takt med att vi blir fler invånare måste även kommunens idrottsanläggningar byggas ut. Idrotter på is, så som ishockey och konståkning, är sporter som får allt fler utövare men de ishallar som finns på Arenastaden räcker inte till.

 

För Socialdemokraterna är det viktigt att nya idrottsanläggningar som byggs i Växjö finns på olika platser i staden. Det berikar hela Växjö och ökar tillgängligheten. 

Socialdemokraterna vill därför prioritera en ny hall på en annan plats än i Arenastaden. 

 

Ju fler idrottsanläggningar som finns i Växjö desto bättre för alla som i framtiden vill och som redan i dag utövar en idrott. Vi vet att det är positivt för folkhälsan att utöva en idrott. Aktivitet och rörelse gör oss friskare. Idrotten är även viktig för att skapa sysselsättning för barn och ungdomar. 

 

Socialdemokraterna föreslår en ishall med ett par omklädningsrum och en mindre läktare. Priset för att bygga en ny ishall varierar beroende på var man lägger ribban, men enligt kommunens ekonomiavdelning skulle priset hamna mellan 70 och 90 miljoner kronor. Växjö kommun väntas i år göra ett överskott på över 300 miljoner och tillsammans med förra årets överskott på över 200 miljoner finns det gott om pengar i kassakistan. 

 

Vi är övertygade om att en ny ishall är bra för många växjöbor. Vårt löfte till er är därför att vi vid ett maktskifte kommer att bygga en ny ishall. 

 

Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition

Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition

Otto Lindlöf (S), oppositionsledare i kultur- och fritidsnämnden

facebook Twitter Email