Delta i valrörelsen

Den 9 september i år är det val till Växjö kommun, Region Kronoberg och till Sveriges riksdag. Socialdemokraterna leder idag riket och regionen men är i opposition i Växjö kommun. I 12 år har Moderaterna styrt Växjö och det har varit 12 år med privatiseringar, utförsäljningar, försämrade skolresultat och ökade klyftor där skattesänkningar har gått före satsningar på välfärden. Nu är vi redo att ta över. Socialdemokraterna vill förändra Växjöpolitiken:

 • Skolan först! Resultaten i Växjös skolor måste vända. Därför lägger vi våra största satsningar på fler lärare och mindre klasser. Vi kommer alltid prioritera elevernas resultat före nya skattesänkningar.
 • Våra äldre har rätt till en trygg ålderdom. Det är inte rättvist av Moderaterna att bygga ett nytt stadshus för 700 miljoner samtidigt som Växjös äldre tvingas betala för käppar och broddar ur egen ficka, får svårare att få plats på äldreboende och äldreomsorgen utsätts för besparingar.
 • Bygg fler billiga hyreslägenheter! Istället för att kommunen ska sälja ut hyreslägenheter och tjäna pengar på Växjöbostäder kommer vi att kräva att det ska byggas bostäder för alla med rimliga hyror som både unga, äldre och studenter har råd att betala.

 

Men vi behöver din hjälp för att det ska bli verklighet! Vår viktigaste metod för att vinna valet i Växjö är dörrknackning, vi vet sedan tidigare val att det ger störst effekt för att vinna nya röster. Vi börjar varje tillfälle med en genomgång så du har full koll på hur det går till. Dessutom går vi alltid två och två och parar ihop dig med någon erfaren så att du kan börja med att bara lyssna. Våga testa – och du kommer bli positivt överraskad!

I filen nedan hittar du alla aktuella kampanjdatum – anmäl dig till vaxjo@socialdemokraterna.se eller 070-299 22 84 när du kan vara med!

Vill du stå i valstugan kan du anmäla dig till vår valstugeansvarige Tony Lundstedt – tony.lundstedt@vaxjo.se eller 070-316 69 41.

Dokument

 1. Dörrknackning & kampanj (401.4 KB)
  PDF-fil med schema över kampanjaktiviteter

 2. Valstuga schema (502.3 KB)
  Schema för bemanning i valstugan

 3. Tips till dörrknackning (1.3 MB)
  Några tips till dörrknackning kan du läsa i ett uppslag av vår nyhetstidning Aktuellt i Politiken

 4. Bli digital aktivist (769.8 KB)
  Läs mer om hur du kan bidra till valrörelsen på nätet

facebook Twitter Email